Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

ERTMS/ETCS

Under de närmaste åren uppgraderar Trafikverket och kopplar in det nya signalsystemet ERTMS - ett gemensamt system för hela Europa som ska underlätta gränsöverskridande tågtrafik. För att få köra ETCS-utrustat fordon på bana behöver du utbildning.

De bansträckor som är först ut är Botniabanan, Ådalsbanan, Haparandabanan samt järnvägssträckan Riksgränsen – Luleå för att sedan följas av Södra stambanan. Trafikverket beräknar att ERTMS kommer att införas på Södra stambanan senast 2025. Läs mer på Trafikverkets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För vem?

Lokförare och instruktörer

Syfte och mål

Utbildningen förbereder dig att köra fordon med ETCS-utrustning och fordon på ETCS-bana som kommer krävas i det nya signalsystemet ERTMS.

Genomförande

Utbildningen består av teori, övningsuppgifter samt övningskörning i tågsimulator för kommande behörighet att köra med ETCS-utrustat fordon på gammal bana och ETCS-utrustat bana.

Kursinnehåll

  • Regler för ETCS
  • Signalsystem
  • Övningskörning tågsimulator

Kursen omfattar 2 dagar.

Kursledare

Anders Wall
Anders Wall är både kursledare och den som har tagit fram utbildningen. Anders har en gedigen erfarenhet inom järnvägsbranschen och har grundutbildat lokförare och instruktionsförare sedan 30 år tillbaka. Anders är även en av landets ledande experter på signalsystem och tågsimulatorer.

Kostnad

9500 kr/person inkl. utbildningsmaterial, lunch och fika

I samarbete med kund kan vi erbjuda examination på bana och fordon.

Är ni fler på samma företag som behöver kompetensutveckling? Begär offert för skräddarsydd utbildningsinsats inom ERTMS/ETCS.

Anmälan

Anmälan sker löpande och kurs startar när tillräckligt intresse finns. Kursdatum bestäms i dialog med dig som är anmäld. Gör en intresseanmälan.


Tillbaka

Intresseanmälan

Expandera Minimera

Kontakt

Expandera Minimera

För frågor kontakta:

Anders Wall

Tel: 070-416 70 49
E-post: anders.wall@tcc.se

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.