Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Handledarutbildning gav nya perspektiv

Som ett startskott för ett internt mentorskapsprogram bänkade sig en grupp medarbetare från Jysk i ett klassrum på Nässjöakademin för att under en dag gå handledar- och självledarskapsutbildning. Om jag kan leda mig själv kan jag leda andra var utgångsläget för dagen.

Emil Östlin och Susanne Crona

Emil Östlin, produktionschef och Susanne Crona, HR på Jysk i Nässjö.

Jysk i Nässjö har påbörjat ett arbete med att utbilda mentorer för att introducera nya medarbetare på företaget. Mentorerna ska fungera som kulturbärare och ambassadörer för en god företagskultur.

Vad var ert mål och syfte med utbildningen?

— Att få en gemensam grund att stå på och tillföra medarbetarna inspiration för fortsatt arbete var vår grundtanke med utbildningen, säger Susanne Crona som jobbar med personalfrågor på företaget.

— Självkännedom och medvetenhet för att det jag gör påverkar andra är en viktig insikt i början av en förändringsprocess, påpekar Emil Östlin som är produktionschef på Jysk, och det tycker jag att utbildningen berörde på ett bra sätt. Att känna till sin potential men även sina brister och att inse att olikheter är bra för att komplettera varandra är viktiga bitar att ha med sig för den som introducerar nya medarbetare.

Skulle ni rekommendera andra företag att gå utbildningen?

— Absolut. Även om man är ett företag med egna utbildningsprogram ser jag en fördel med att ibland anlita utomstående som inte tillhör organisationen för att komma ifrån vardagssnacket. Det är inspirerande och positivt att höra någon annans infallsvinklar. Innehållet var bra, utbildningsledaren var jordnära och inbjöd till bra diskussioner och utbildningen gav mersmak. Nu är det upp till oss att förvalta och anpassa det deltagarna fick med sig till vårt sätt att se på ledarskap, säger Susanne.

Intresserad?

Läs mer om vår handledar- och självledarskapsutbildning.

Victoria Ström

Victoria Ström jobbar på Jysk och är en av mentorerna som gick handledar- och självledarskapsutbildningen på Nässjöakademin i januari 2019.

Jättebra, lärorikt och intressant. Speciellt fyrarummaren som fick mig att tänka på ett annat sätt. Det fick mig att se mig själv ur ett annat perspektiv.­

Victoria Ström, mentor Jysk.
Gick utbildningen januari 2019.

Kollo Moberg

Kollo Moberg, mentor på Jysk, har haft nytta av de nya kunskaperna både på jobbet och privat.

Nu förstår jag mig själv bättre och känner mig tryggare i mig själv. Jag tycker att fler ska gå den här utbildningen för att öka självinsikten och självförtroendet.

Kollo Moberg, mentor Jysk.
Gick utbildningen januari 2019.

Daniel Karlsson

Daniel Karlsson, mentor på Jysk, gillade speciellt diskussionerna om egenskaper och personligheter under utbildningen.

Väldigt inspirerande dag. Jag gick från utbildningen med en wow-känsla. Utbildningen innehåller mycket intressant för många.

Daniel Karlsson, mentor Jysk.
Gick utbildningen januari 2019.


Tillbaka

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50