Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Lär dig köra fordon med ERTMS/ETCS

Under de närmaste åren uppgraderar Trafikverket och kopplar in det nya signalsystemet ERTMS/ETCS - ett gemensamt system för hela Europa som ska underlätta gränsöverskridande tågtrafik. För att få köra ETCS-utrustat fordon på bana behöver du utbildning.

Syfte och mål

Utbildningen förbereder dig att köra fordon med ETCS-utrustning och fordon på ETCS-bana som kommer krävas i det nya signalsystemet ERTMS/ETCS.

För vem?

Utbildningen vänder sig till lokförare och instruktörer.

Genomförande

Utbildningen består av teori, övningsuppgifter samt övningskörning i tågsimulator för kommande behörighet att köra med ETCS-utrustat fordon på gammal bana och ETCS-utrustat bana.

Kursinnehåll

  • Regler för ETCS
  • Signalsystem
  • Övningskörning tågsimulator

Kursen omfattar 2 dagar.

Kursledare

Anders Wall
Anders Wall är både kursledare och den som har tagit fram utbildningen. Anders har en gedigen erfarenhet inom järnvägsbranschen och har grundutbildat lokförare och instruktionsförare sedan 30 år tillbaka. Anders är även en av landets ledande experter på signalsystem och tågsimulatorer.

Kostnad

9500 kr/person inkl. utbildningsmaterial, lunch och fika

För komplett utbildning krävs även praktik och examination. Detta kan ordnas i samarbete med kund.

Är ni fler på samma företag som behöver kompetensutveckling? Begär offert för skräddarsydd utbildningsinsats inom ERTMS/ETCS.

Anmälan

Anmälan sker löpande och kurs startar när tillräckligt intresse finns. Kursdatum bestäms i dialog med dig som är anmäld. Gör en intresseanmälan.

Mer om ERTMS/ETCS

De bansträckor som är först ut är Botniabanan, Ådalsbanan, Haparandabanan samt järnvägssträckan Riksgränsen – Luleå för att sedan följas av Södra stambanan. Trafikverket beräknar att ERTMS/ETCS kommer att införas på Södra stambanan senast 2025. Läs mer på Trafikverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillbaka

Intresseanmälan

Expandera Minimera

Film

Nyfiken på grunderna? I filmen håller Anders Wall en kortare föreläsning om ERTMS.

Kontakt

Expandera Minimera
Bild på Jonas Karlsson

För info kontakta:

Jonas Karlsson

Tel: 0380-51 72 53
E-post: jonas.karlsson@nassjo.se

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50