Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Informationsträff för järnvägstekniska YH-utbildningar

Är du nyfiken på att veta mer om våra YH-utbildningarna Kvalificerad signaltekniker och Kvalificerad kontaktledningstekniker och de behörighetsgivande kurserna? Varmt välkommen till informationsträff den 4 mars hos oss på Nässjöakademin.

Informationsträffen riktar sig till dig som är intresserad att läsa vår yrkeshögskoleutbildningar Kvalificerad kontaktledningstekniker och Kvalificerad signaltekniker med start september 2020.

På träffen kommer du att möta bitr. rektor Torbjörn Trägårdh från Nässjöakademin samt ellärare som kommer berätta mer om utbildningarnas innehåll och upplägg, CSN samt svara på dina frågor.

Tid: Onsdagen den 4 mars kl. 16.00-17.00
Plats: Sal Enen, Nässjöakademin, Framtidsvägen 1, Nässjö
Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan senast 26 februari.

Varmt välkommen!

Behörighetsgivande kurser

  • Elkraftteknik, 100p
  • Ellära 1, 100p
  • Praktisk ellära, 100p

Båda YH-utbildningarna bygger på kunskaper från El- och energiprogrammet eller motsvarande på gymnasiet. Om du inte har den bakgrunden har du möjlighet att gå de behörighetsgivande kurserna som vi ger med start 18 maj t.o.m. 28 augusti. Kurserna söker du i samband med ansökan till YH-utbildningen du vill gå. Under träffen kommer vi berätta mer om hur upplägg och innehåll ser ut och hur tentamen fungerar.

Hälsoundersökning

Under träffen kommer vi även prata mer om de hälsokrav som ställs på dig som vill jobba som signaltekniker eller kontaktledningstekniker. Yrkesrollerna innebär att arbeta i säkerhetstjänst. För detta krävs det att du uppfyller lagstadgade krav om hälsa och hälsoundersökningar för personer som har trafiksäkerhetsklassade arbetsuppgifter enligt Transportstyrelsens regelverk. Du ska vara drogfri, ha god syn, god hörsel och färgseende samt övriga uppfyllda krav enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd.

Du bör därför genomgå en syn och hörselundersökning med godkänt resultat för att vara lämplig för yrkesrollen och fylla i en hälsodeklarationsblankett. Läkar- och optikerundersökningen bekostar du själv. Läs mer på Transportstyrelsen hemsida.

Anmälan till infoträff 4 mars 2020
Jag är intresserad av * (obligatorisk)
Jag är intresserad avKontakt

Expandera Minimera

För info kontakta:

Torbjörn Trägårdh

Tel: 0380- 51 72 51
E-post: torbjorn.tragardh@nassjo.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.