Konflikter och konflikthantering

Kursen vänder sig till dig som är intresserade av människors beteenden och kommunikation såväl ur ett yrkesmässigt perspektiv som ur ett mer allmänmänskligt.

Jönköping University ger distanskursen Konflikter och konflikthantering under våren 2022. Nässjö blir en av distansorterna vid tillräckligt antal sökande.

Om kursen

Betoningen ligger på de mellanmänskliga vardagskonflikter som kan uppstå inom familjen, på arbetet och på fritiden. Avsikten är att öka förståelsen för dessa konflikters uppkomst och utveckling, samt att erbjuda olika metoder för att konstruktivt närma sig och hantera konflikterna.

För vem?

Kursinnehåll:

• Teorier om konflikters utveckling och dynamik
  • Konfliktstilar och självinsikt
  • Kommunikationens betydelse
  • Metoder för att analysera och hantera konflikter

Grundläggande behörighet.

Studietakt

Kursen går på kvartsfart och förväntas genomföras en eftermiddag varannan vecka kl. 16.00-19.00. Start v. 4, 2022.
Mer information på JU:s webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppen för sen anmälan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1