Publicerad: 8 januari 2020, kl 10:34

Tre nya YH-utbildningar startar i höst

Kvalificerad signaltekniker

Kvalificerad signaltekniker, kvalificerad kontaktledningstekniker och lärarassistent är de tre nya YH-utbildningarna som startar hos oss i höst.

Nässjöakademin har fått besked om att få starta yrkeshögskoleutbildningarna Kvalificerad signaltekniker och Kvalificerad kontaktledningstekniker. Dessutom blir Nässjöakademin studieort för YH-utbildningen Lärarassistent.

- Med Nässjös bakgrund som järnvägsort och ett trettiotal aktiva järnvägsföretag är detta ett extra roligt besked, sager Helen Tarenius utbildningschef på Nässjöakademin. Vi har ett engagerat nätverk som står bakom de nya utbildningarna och en av de större aktörerna är bl.a. Infranord, fortsätter Helen.

Det finns ett stort anställningsbehov av medarbetare med olika typer av järnvägsteknisk kompetens, både i regionen och nationellt.

-Efterfrågan på välutbildade signaltekniker och kontaktledningstekniker kommer dessutom av allt att döma öka på grund av de stora investeringar som väntar framöver inom väg- och järnvägsområdet, konstaterar Helen. Dessa utbildningar är verkligen välkomna för att möta upp kompetensbehovet.

Ny yrkesroll med fokus på barn och ungdomar

Lärarassistent är en relativt ny yrkesroll som håller på att växa fram inom skolans värld. Lärarassistentens roll är att bistå lärarna i deras pedagogiska och sociala arbete, och man arbetar tillsammans med enskilda lärare eller flera lärare i ett arbetslag. Nässjö blir studieort till denna YH-utbildning vars huvudman är Nackademin.

Fakta

Kvalificerad signaltekniker och Kvalificerad kontaktledningstekniker är ettåriga YH-utbildningar.
Ansökan öppnar under våren och utbildningsstart är hösten 2020.

Lärarassistent är en YH-utbildning på 1,5 år med start hösten 2020. Ansökan är öppen nu.

Lokförare och E-handelslogistiker är just nu pågående YH-utbildningar på Nässjöakademin.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1