Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad: 28 oktober 2019, kl 16:43

Besökande infrastrukturminister berömde Nässjöakademin

Tomas Eneroth samtalar med lokförarstuderande Idaa Söderbäck och Håkan Solnevik.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth träffade lokförarstuderande Idaa Söderbäck och Håkan Solnevik under sitt besök på Nässjöakademin och var nyfiken på hur de upplevde utbildningen och den pågående LIA:n.

Kompetensförsörjning inom järnvägsbranschen var fokus när infrastrukturminister Tomas Eneroth besökte Nässjöakademin och bl.a. fick ett samtal med två av våra lokförarstuderande.

Under måndagen besökte infrastrukturministern Tomas Eneroth Nässjöakademin. I en tid då järnvägen är i behov av att bygga nytt, bygga om och investera för framtiden är kompetensförsörjningen a och o. Syftet med besöket var att diskutera hur vi gemensamt säkerställer att det finns tillräcklig kompetens att göra alla de förbättringar som krävs för att möta det ökade trycket inom transportsektorn och då främst på järnvägen.

Unika möjligheter i Nässjö

- Vi fick frågan om Tomas fick komma hit och lyssna in vilka utbildningar vi erbjuder, hur vi tänker kring YH-utbildningarna och vilka utmaningar och möjligheter vi ser inom framtidens kompetensförsörjning och möjligheten att erbjuda relevanta utbildningar, säger Helen Tarenius som är utbildningschef på Nässjöakademin. Vi fick en god pratstund med honom och berättade om de rådande omständigheter som vi ser hindrar oss att idag t.ex. utbilda järnvägstekniker. Vi välkomnar dialog, samverkan och beslut för att lösa de utmaningar och hinder som finns.

Under mötet berömde Tomas Eneroth Nässjöakademin och menade att den verksamhet och kompetens inom järnväg som finns här är unik. Här finns ett helhetskoncept som är väldigt bra med närhet till praktik, bra LIA-platser och väldigt bra upplägg på utbildningens innehåll.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth

Infrastrukturminister Tomas Eneroth menade att Nässjöakademin med sin verksamhet och kompetens inom järnväg är unikt. Keep up the good work var uppmaningen under samtal med studerande och personal.

Helen och Tomas Eneroth

Utbildningschef Helen Tarenius och infrastrukturminister Tomas Eneroth diskuterade framtidens kompetensförsörjning inom järnvägsbranschen.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.