Publicerad: 16 augusti 2019, kl 10:20

Stort intresse för lokförarutbildning

Exempelbild

Torsdagen den 15 augusti stängde ansökan till lokförare och liksom tidigare år var intresset stort. Nu startar urvalsprocessen till de 25 åtråvärda platserna.

När ansökan stängde vid midnatt den 15 augusti hade 188 intresserade sökt utbildningen.

- Det känns tryggt med ett fortsatt högt söktryck, säger utbildningsledare Thomas Gustafsson. Vi kan konstatera att det fortfarande är ett stort intresse för yrket och att det finns ett bra underlag för att fylla utbildningens platser. Till denna omgång har vi ökat antalet platser från 20 till 25 för att möta efterfrågan från branschen. Behovet att anställa lokförare är fortsatt stort hos tågoperatörerna, fortsätter Thomas.

Urvalsprocessen

Det är stor konkurrens om platserna och urvalsprocessen är tuff. I ett första skede görs ett inledande webbtest för alla behöriga som har sökt. Klarar man det väntar sedan psykologtester. De sökande som klarar de tre sammanlagda testerna graderas sedan, och de 25 med bäst testresultat och som dessutom uppfyller Transportstyrelsens medicinska krav, erbjuds sedan plats.

Den 5 november vet vi vilka som kommit in och antagningsbeskeden skickas ut. Utbildningen startar v. 3 2020.

Thomas Gustafsson

Thomas Gustafsson är utbildningsledare lokförarutbildningen.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1