Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 1 maj 2019, kl 15:38

Frukostseminarie 24 maj - Nudging, att puffa människor mot önskade val

Exempelbild

Det ska vara lätt att göra rätt! Att erbjuda mindre lunchtallrikar för att minska matsvinnet eller att ställa in dubbelsidig utskrift som förval för alla, för att på så vis minska mängden pappersutskrifter är båda exempel på nudging. Vill du lära dig hur du kan använda nudging i din vardag? Välkommen till frukostseminarie!

Nudging är beteendepuffar som förenklar beslut i vår vardag. Val som annars görs rutinmässigt och ologiskt kan med nudging leda oss till att göra rätt val. Metoden har blivit allt mer populär och fått uppmärksamhet av företag och organisationer som vill bli bättre på att styra beslutsprocesser utan att vara tvingande. Amazon, Ebay, Google och Spotify är exempel på företag som regelbundet använder nudging för att förbättra sin användarupplevelse.

Metoden har en stark vetenskaplig grund och 2017 tilldelades Richard Thaler Nobelpriset för bidragen till beteendeekonomi. Han har myntat begreppet nudging och i det här seminariet tittar vi närmare på psykologin bakom teorin.

På frukostseminariet den 24 maj får du lära dig mer om vad en nudge är och hur kan vi använda det i vardagen och arbetslivet för att öka människors motivation och uppnå beteendeförändring i olika sammanhang.

Vårens sista frukostseminarie. Vi bjuder på frukost och föreläsning! Välkommen!

Tid: Fredag 24 maj kl. 07.30-09.00
Plats: Nässjöakademin, Framtidsvägen 1, Nässjö
Pris: Kostnadsfritt

Begränsat antal platser. Anmälan senast 17 maj till info@prodest.org*
Anmälan är bindande, men inte personlig. Har du anmält dig och inte kommer debiteras du ordinarie pris 230 kr ex. moms.

Om föreläsarna

Lisa Bengtsell och Anna Thoursie, Prodest AB.
Lisa är leg. psykolog och specialist i klinisk psykologi. Anna är socionom och leg. psykoterapeut. Båda har lång erfarenhet och stor kunskap av att arbeta med motivation och stressrelaterad ohälsa. De är ofta anlitade av organisationer och företag för att föreläsa om just detta.

*Genom att anmäla dig till e-postadressen samtycker du till att Prodest AB behandlar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen.


Frukostseminarie Anna och Lisa

Anna Thoursie och Lisa Bengtsell berättar mer om nudging på frukostseminariet den 24 maj. Passa på att öka din kunskap i ett intressant ämne, njut av en god frukostbuffé och nätverka - välkommen!

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.