Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 8 mars 2019, kl 11:36

Tema motivation - ny frukostseminarieserie

Exempelbild

Anna Thoursie och Lisa Bengtsell är tillbaka med tre nya frukostseminarier. Denna gång handlar det om motivation. Få begrepp har så stor innebörd inom skiftande områden och intresserar oss så mycket som just motivation eller snarare kanske, brist på motivation.

Varför motivation?

Motivation är våra drivkrafter såsom drömmar, visioner och önskningar och spelar stor roll mellan det en människa kan prestera och det hon faktiskt presterar.

En motiverad medarbetare eller elev gör ett bättre jobb. För att kunna genomföra en livsstilsförändring behöver vi motivation. När vi söker nya teammedlemmar letar vi efter någon som är motiverad. Vi vill hitta sätt att påverka kundens motivation att köpa just vår vara eller tjänst och det underlättar att genomföra en organisationsförändring om alla berörda är motiverade.

I den här serien av fristående frukostseminarier kommer vi att vända och vrida på begreppet motivation. Seminarierna passar för dig som är intresserad av olika sätt att påverka din egen och andra människors motivation.

22 mars
Sluta skjuta upp och bli mer effektiv

Uppskjutande eller prokrastinerande – när en ren micro i personalrummet blir viktigare än rapporten som ska in nästa vecka. Vi lär ut enkla verktyg för att minska uppskjutandebeteende.

25 april
Att öka motivation med hjälp av MI (motiverande samtal)

MI är ett förhållningssätt och består av samtalsfärdigheter som syftar till att öka motivationen. I det här seminariet ger vi en introduktion till MI:s förhållningssätt och lär ut några färdigheter som på ett enkelt sätt går att använda i vardagen.

24 maj
Nudging
att puffa människor mot önskade val

Richard Thaler tilldelades 2017 Nobelpriset för bidragen till beteendeekonomi. Han har myntat begreppet nudging och i det här seminariet tittar vi närmare på psykologin bakom teorin. Vad är en nudge och hur kan vi använda det i vardagen för att öka människors motivation?

Tid: kl. 07.30-09.00
Plats: Nässjöakademin, Framtidsvägen 1, Nässjö
Pris: 230 kr (exkl moms) per seminarie. Om du anmäler dig till alla tre seminarier innan 15 mars betalar du 550 kr (exkl moms).

Begränsat antal platser. Anmälan senast en vecka innan seminariet till info@prodest.org*
Anmälan är bindande, men inte personlig.

Om föreläsarna

Lisa Bengtsell och Anna Thoursie, Prodest AB.
Lisa är leg. psykolog och specialist i klinisk psykologi. Anna är socionom och leg. psykoterapeut. Båda har lång erfarenhet och stor kunskap av att arbeta med motivation och stressrelaterad ohälsa. De är ofta anlitade av organisationer och företag för att föreläsa om just detta.

*Genom att anmäla dig till e-postadressen samtycker du till att Prodest AB behandlar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen.


Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.