Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad: 29 januari 2019, kl 11:05

Nya chanser att bli lokförare

Exempelbild

Petra Thorsén är en av många tidigare lokförarelever på Nässjöakademin som fått jobb redan under studietiden.

Nässjöakademin har idag fått besked om att yrkeshögskoleutbildningen Lokförare ännu en gång är beviljad av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Dagens beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan innebär att Nässjöakademin kan fortsätta erbjuda YH-utbildning till lokförare.

-Detta är ett mycket glädjande besked, säger Helen Tarenius som är utbildningschef på Nässjöakademin.

Populärt järnvägsyrke

-Att vi återigen får fortsatt förtroende att utbilda lokförare innebär att vi snart kan starta ytterligare utbildningsomgångar med ökat antal utbildningsplatser. Just lokförare är omåttligt populär och den YH-utbildning som har flest antal sökande per plats. Med Nässjös bakgrund som järnvägsort är detta extra roligt, fortsätter Helen Tarenius. Vi har ett väl fungerande och engagerat nätverk som står bakom utbildningens utveckling.

Stor efterfrågan på lokförare

Det råder stor brist på lokförare i hela landet och våra tidigare examinerade studerande har varit mycket eftertraktade på arbetsmarknaden. Redan under LIA:n (Lärande i arbete) har de flesta blivit erbjudna anställning.

Start till vintern

Redan på måndag börjar en ny klass som vi har haft antagning till under hösten. När de nya utbildningsomgångarna som dagens besked gett klartecken för kan starta är i dagsläget inte helt bestämt. Mer information om när ny ansökningsomgång startar kommer inom kort.

Helen Tarenius

Helen Tarenius, utbildningschef Nässjöakademin, gläds åt dagens besked att Nässjöakademin får fortsätta utbilda lokförare framöver.

Lars-Åke Hedman vid spåret

Lars-Åke Hedman är utbildningsledare för vår YH-utbildning till lokförare.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.