Publicerad: 26 oktober 2018, kl 11:32

Amir har äntligen hittat rätt yrke - utbildar sig till e-handelslogistiker

Amir Nijemcevic studerar till e-handelslogistiker.

Amir Nijemcevic studerar sedan augusti till e-handelslogistiker på Nässjöakademin. - Detta är är rätt utbildning för mig och e-handelslogistiker är ett framtidsyrke, konstaterar Amir.

Som kassabiträde i matvarubutiken efter avslutade teknikstudier på gymnasiet i Vaggeryd såddes fröet att i framtiden jobba inom handel på något sätt. När kusinen som jobbar med logistik tipsade om att läsa på yrkeshögskola letade Amir Nijemcevic info på nätet, hittade den då nya e-handelslogistikerutbildningen, sökte och kom in.

Detta var 2017 och utbildningen till e-handelslogistiker skulle starta för första gången. Amir som blivit lockad av det nya yrket blev i sista stund osäker, tackade nej till sin plats och började studera till förskollärare istället. Ett beslut som så småningom inte kändes rätt och efter sex månader hoppade han av.

- Jag ångrade mig redan efter ett halvår och när ansökan till e-handelslogistiker öppnade igen sökte jag på nytt, berättar Amir. Den här gången tog jag chansen och började på Nässjöakademin.

Amir har nu gått ett par månader på den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen (YH) till e-handelslogistiker och han trivs bra.

- Det är jätteintressant och jag har inte ångrat mig, säger Amir. Det är bra undervisning och Torbjörn Noaksson, som vi har haft den första kursen, vet vad han pratar om. Han förklarar på ett pedagogiskt sätt och ger exempel från verkligheten. Man blir verkligen inspirerad av honom, fortsätter han.

Inspirerande dag på e-handelsforum

I september varje år anordnas e-handelsforum i Borås. Alla som studerar till e-handelslogistiker får möjlighet att åka på eventet tillsammans.

- E-handelsforumet gav mig verkligen kvitto på att detta är rätt utbildning för mig och att e-handelslogistiker är ett framtidsyrke, konstaterar Amir. Hela dagen var intressant, full med info och med flera bra talare som inspirerade. Jag insåg att det finns många vägar att prova inom e-handeln och det tänker jag göra för att se vad jag tycker är roligt och vill jobba med. Jag kan verkligen rekommendera alla att följa med till forumet nästa år.

LIA:n är en chans att testa yrket

Än är det flera månader kvar till första LIA-perioden men redan nu har Amir, efter uppmaning från både utbildningsansvarig och tidigare studerande börjat fundera på vad han vill göra då.

- Eftersom det är två längre LIA-perioder vill jag testa på olika typer av företag och göra olika saker. Jag skulle vilja vara på ett stort företag, som typ Mediamarkt eller Ikea och på ett litet. Eftersom jag inte har bestämt vad jag vill jobba med känns det viktigt att ta chansen och testa olika för att hitta det som passar mig, avslutar Amir.

E-handelslogistiker är en unik YH-utbildning i Sverige och finns bara på Nässjöakademin.
Läs mer om YH-utbildningen till e-handelslogistiker.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1