Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 26 juli 2018, kl 07:00

100 % av våra lokförare har fått jobb

Exempelbild

Emelie Lundborg tog examen från lokförarutbildningen i oktober 2017 och jobbar nu som lokförare på Transdev.

Nyligen gjordes en uppföljning av våra lokförare som tog examen i oktober 2017 . Av de 21 som tog examen jobbar alla som lokförare. Stort grattis till er!

Sex månader efter att våra studerande tagit examen görs alltid uppföljningar för att se hur det gått för våra examinerade studerande. Alltid lika roligt när statistiken visar på att 100 % har fått jobb, och inte bara jobb, utan även rätt jobb. I detta fallet lokförare.

Emelie jobbar på Transdev

En av våra före detta studerande är Emelie Lundborg som redan under studietiden hade målet att som examinerad lokförare köra persontåg för Transdev. Målet blev verklighet och idag kör hon Krösatåg med utgångspunkt från Nässjö.

- Jag trivs jättebra och tycker det är kul, säger Emelie. Det blev precis som jag tänkte mig under studietiden. Jag utgår från Nässjö och kör till Eksjö, Tranås, Vetlanda, Jönköping, Halmstad, Växjö, Värnamo och Alvesta. Tyvärr har det varit en del trasiga tåg den senaste tiden, vilket är tråkigt, men jag trivs verkligen med jobbet och arbetsplatsen. Från klassen är vi tre som jobbar som lokförare på Transdev, fortsätter hon.

Tips till blivande lokförare

- Mitt tips till dig som ska studera till lokförare är att vara ute i god tid för att söka LIA-plats (praktik). Om du verkligen vill någonting ska du visa framfötterna och kontakta företaget själv för att tala om att du är intresserad, säger Emelie. Testa gärna både gods- och persontrafik men även olika företag om du har chansen, fortsätter hon.

Simulatorträning under utbildningstiden

Under studietiden är det bra att hänga med på lektionerna för att inte behöva plugga så mycket hemma och att köra simulator.

- Jag körde mycket tågsimulator i början av min utbildning, berättar Emelie. Det är bra för att lära sig signalerna och ATC:n (säkerhetssystemet reds. anm.). Det har du mycket nytta av senare i utbildningen och när du gör din LIA. Kan du det så kan du fokusera på annat när du kör under praktiken, avslutar hon.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.