Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Rekordmånga vill bli lokförare

Maria, tidigare elev på Nässjöakademin, sitter och kör ett tåg.

Maria Stenström, tidigare lokförarstuderande på Nässjöakademin.

När ansökan till YH-utbildningen Lokförare stängde vid midnatt på måndagen var det med rekordmånga sökande. Sammanlagt är 511 personer intresserade av att bli lokförare, 25 stycken av dem kommer att erbjudas plats.

- Det är ett fantastiskt intresse som vi är mycket glada och stolta över. Det visar verkligen att Nässjöakademins lokförarutbildningr är eftertraktad och att det finns ett stort intresse att jobba inom järnvägen, konstaterar Thomas Gustafsson som är utbildningsledare för lokförarutbildningen.

Med årets söktryck är underlaget för att fylla lokförarutbildningens 25 platser väldigt god. För branschen är detta viktigt eftersom nya medarbetare fortfarande är efterfrågade.

Urvalsprocess i höst

För de sökande till lokföraryrket startar nu en urvalsprocess och alla kommer att få göra ett inledande webbtest. Klarar man det väntar sedan psykologtester. De sökande som klarar de tre sammanlagda testerna graderas sedan, och de 25 med bäst testresultat och som dessutom uppfyller Transportstyrelsens medicinska krav, erbjuds sedan plats.

-I år är såklart konkurrensen stenhård. I november räknar vi med att vara klara med antagningarna, säger Thomas Gustafsson.

Du som har sökt till utbildningarna kommer under veckan få mer information om vad som händer nu.

Läs mer om YH-utbildningarna till Lokförare.


Thomas Gustafsson

Thomas Gustafsson är utbildningsledare på Nässjöakademin och gläds över det stora intresset för att jobba inom järnvägen.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se