Publicerad:

Besök från Hallsberg

Besökande personer från Hallsbergs kommun står vid övningsspåret och lyssnar på Lars-Göran Bruce.

Våra gäster från Hallsbergs kommun fick under sitt besök en rundvandring i vårt Kompetens- och övningscenter inom järnväg. Här är det Lars-Göran Bruce som berättar mer om övningsspåret.

Kommunpolitiker, tjänstemän och näringslivstrepresentanter från Hallsbergs kommun besökte vårt kompetens- och övningscenter inom järnväg för att inspireras och lära sig mer om hur övningsanläggningen är uppbyggd och används.

Under veckan som gått har vi haft gäster på besök från Hallsbergs kommun. Det var politiker, kommundirektören och näringslivschefen men även näringslivsrepresentanter från Train alliance och TCC som kom för att höra mer om hur kommunen i samarbete med näringslivet och Nordic Infracenter jobbat tillsammans för att bygga upp, använda, utveckla och förvalta vår kompetens- och övningsanläggning inom järnväg.

De, precis som vi, ser vikten och nyttan med att kommuner, skolor, myndigheter och branschen kan samarbeta och jobba för att bibehålla och utöka kompetensen hos samtliga yrkesgrupper inom järnvägen.

Besökande personer från Hallsbergs kommun står vid tågsimulatorn och tittar på när en person kör.

Tågsimulatorn är ett viktigt pedagogiskt redskap där vi övar särfall på järnvägen och den visar vi gärna upp för gäster som besöker oss och Hallsbergs kommun är inget undantag.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1