Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Vindkraftstekniker - ny YH-utbildning

Bild på ett vindkraftverk i skogen

Vindkraftstekniker är yrket för dig som tycker om att arbeta utomhus, gillar höga höjder och vill ha ett yrke med goda jobb- och karriärmöjligheter i en expansiv bransch där du bidrar till Sveriges omställning till förnybar elproduktion.

Nässjöakademin har fått besked om att få starta Vindkraftstekniker, en 1,5 årig YH-utbildning med planerad start i höst.

-Vindkraftstekniker är verkligen ett spännande tillskott i vår utbildningskatalog, säger Helen Tarenius, utbildningschef på Nässjöakademin. Det är ett yrke på hög höjd, i en expansiv bransch, som vi kommer att se ökad efterfrågan på i framtiden med tanke på att förnybara energikällor och framförallt vindkraft, blir allt vanligare i hela Sverige, fortsätter hon.

I Sverige är vindkraft den tredje största källan för elproduktion efter vatten- och kärnkraft och vi har flera vindkraftverk i Nässjö kommun och i länet.

Vindkraftsel utgör 16 procent av den totala elproduktionen, en siffra som kommer att öka de närmaste åren vilket gör jobb- och karriärmöjligheterna för yrket mycket goda.

Lyssna på radioinslag om utbildningen:
https://sverigesradio.se/avsnitt/1859242#7628 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om utbildningen och hur du ansöker.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50