Publicerad:

Grattis till examen!

Exempelbild

Hela gänget under avslutningen. Nu är det inte blivande längre utan nu kan de titulera sig lokförare och kontaktledningstekniker. Stort grattis!

Examen för våra lokförarstuderande och kontaktledningstekniker har firats med pompa och ståt. Under ett år har de med stort engagemang genomfört utbildningarna och är nu redo för arbetslivet.

Årets avslutning hölls dels på skolans övningsområde och dels inne i värmen. Det bjöds på glöggmingel, lunch och fika.

Efter många timmar teori, praktiska övningar och LIA är de nu redo för arbetsmarknaden som ser ljus ut för båda yrkena. Våra studeranden har under studietiden visat engagemang, nyfikenhet och vilja att lära nytt och just därför väntar redan på måndag jobb för flertalet av dem.

Under ceremonin fick de studerande ta emot gratulationer och lyckönskningar och lokförarna även den traditionsenliga lokförarmuggen.

Stipendier

Jan Andersson delade ut stipendier från Aktiestinsens Gymnasiefond för Järnvägsutbildning och i år var det åtta studerande som uppmärksammades lite extra med var sitt stipendie på 2000 kr. Stort grattis till er!

Kontaktledningstekniker

Jonas Sjö
Claudio Araneda Matta
Sean Patrick Biström-Ferris
Per Jonsson
Joachim Kouassi
Motivering:
”Har under studietiden visat personligt engagemang utöver det vanliga både för utbildningen som för klassen och sammanhållningen samt varit en god ambassadör för skolan.”

Lokförare

Johan Johansson
Sofia Sundström
Motivering:
”Har visat på mycket goda kunskaper och presterat högt studieresultat samt haft drivkraft och engagemang under hela studietiden.”

Mika Hedgaard

Motivering:
”Har under studietiden visat på ett stort personligt engagemang och intresse för arbetet med utbildningens utveckling och kvalité.”

Avgångsklasser 2021

Sean Patrick Biström-Ferris, Nässjö
Per Jonsson, Lidköping
Joachim Kouassi, Nässjö

Stort grattis till er alla och vi önskar er lycka till i framtiden!

Bild på klass Kontaktledningstekniker.

Ett sammansvetsat gäng efter ett år tillsammans. Jörgen Eriksson (lärare), Jonas Sjöö, Claudio Araneda, Per Jonsson, Joachim Kouassi och Sean Patrick Biström-Ferris i klassen Kvalificerad kontaktledningstekniker.

Bild på lokförarklassen

Efter ett års studier var det dags för examen för våra lokförarstuderande. Ett engagerat, glatt och ambitiöst gäng där de flesta går ut med väldigt goda studieresultat.

Bild på mingel.

Avslutningen började med glöggmingel vid vårt övningsspår.

Mingelbild

Kontaktledningsteknikerna berättade om sin utbildning, vad yrket innebär och vad som är bäst med att jobba som kontaktledningstekniker.

Bild på Anders Wall, Thomas Gustafsson och Torbjörn Trädgårdh ståendes på en scen.

Anders Wall, Thomas Gustafsson och Torbjörn Trädgårdh tackar alla studerande för tiden på Nässjöakademin, gratulerar och önskar lycka till.

Bild på lokförarmuggar

Som traditionen bjuder fick lokförarna varsin lokförarmugg på avslutningsdagen.

Bild p Tobias och Robin från lokförarklassen.

Tobias och Robin, lokförare, under avslutningsceremonin.

Bild på tårtor

Vad vore en avslutning utan tårta!

Bild på Anton Pettersson

Anton Pettersson får lyckönskningar inför framtiden av Anders Wall och Thomas Gustafsson.

Bild på Elenor Jonsson.

Likaså Elenor Jonsson.

Bild på Linn Wetterbrandt

Linn Wetterbrandt var glad.

Stipendie KLT

Joachim Kouassi, Sean Patrick Biström-Ferris, Claudio Araneda, Jonas Sjöö och Per Jonsson, Kvalificerad kontaktledningstekniker, fick alla stipendier av Jan Andersson. Motiveringen löd: "Har under studietiden visat personligt engagemang utöver det vanliga både för utbildningen som för klassen och sammanhållningen samt varit en god ambassadör för skolan."

Bild på Mika Hedgaard, Sofia Sundström och Johan Johansson (LOK21) som fick stipendie.

Mika Hedgaard, Sofia Sundström och Johan Johansson (LOK21) fick stipendie.

Bild på kram

Efter ett år tillsammans är det dags att ta farväl.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1