Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Fler lokförare får utbildas på Nässjöakademin

Kvalificerad signaltekniker

Fler lokförare kommer att utbildas i Nässjö de kommande två åren. På bilden ser du Petra Axelsson, som studerade till lokförare under 2017 och numera kör godståg.

Nässjöakademin har idag fått besked från Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) om att yrkeshögskoleutbildningen till lokförare får fortsätta i Nässjö. Det innebär att det blir två nya starter de kommande åren.

- Med Nässjös bakgrund som järnvägsort och ett trettiotal aktiva järnvägsföretag är detta ett väldigt roligt besked, säger Helen Tarenius, utbildningschef på Nässjöakademin.

- Vi har sedan starten 2015 byggt upp en mycket uppskattad lokförarutbildning med gott rykte hos både de studerande och i branschen. Vi har ett mycket engagerat nätverk som står bakom utbildningen och många operatörer som tar emot elever under deras LIA-perioder (lärande i arbete), vilket är en förutsättning för att de blivande lokförarna ska få en så bra utbildning som möjligt, säger Helen.

Fortsatt anställningsbehov av välutbildade lokförare

Det finns fortfarande anställningsbehov av medarbetare hos de olika operatörerna, både i regionen och nationellt, trots den rådande pandemin.

Efterfrågan på välutbildade lokförare kommer dessutom av allt att döma öka när pandemin är över. Behovet av lokförare ökar i takt med att allt fler väljer tåget. Dessutom väntas godstrafiken växa och stora pensionsavgångar inom yrkesgruppen närmar sig. Denna utbildning är verkligen välkommen för att möta upp kompetensbehovet.

Nyfiken?

Läs mer om YH-utbildningen Lokförare.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50