Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Första klassen kontaktledningstekniker

Klassbild från klassrum på kontaktledningstekniker

Nu har första gänget som ska utbilda sig till Kvalificerade kontaktledningstekniker startat hos oss på Nässjöakademin.

Nu har sju studerande startat sin resa till en ny yrkeskarriär som Kvalificerad kontaktledningstekniker hos oss på Nässjöakademin.

Det är första gången utbildningen startar som yrkeshögskoleutbildning i Nässjö och nu väntar ett års teori och praktik för de blivande kontaktledningsteknikerna.

Att utbildningen numera finns i Nässjö är glädjande. Förutsättningarna för de praktiska momenten är mycket goda då vi har både ett 200 meter komplett övningsspår, samt inomhuslokaler uppbyggda för järnvägsrelaterade utbildningar sedan tidigare.

Ny lärare

I samband med utbildningsstarten började även Jörgen Eriksson hos oss. Jörgen har jobbat inom järnvägen sedan 1988 då han började på underhållsavdelningen på Banverket. Sedan dess har han varit hos flera järnvägsentreprenörer och driver sedan några år tillbaka eget företag. Sedan i våras är han också anställd hos InfraService Group.

Jörgen har både mycket kunskap i bagaget och många kontakter i järnvägsbranschen. Det är verkligen roligt att få välkomna en sådan resurs till oss och kontaktledningsteknikerutbildningen.

Nyfiken?

Läs mer om utbildningen Kvalificerad kontaktledningstekniker. Ny utbildningsstart planeras januari 2022. Behörighetsgivande elkurser kommer vi erbjuda under hösten 2021. Ansökan öppnar i vår.

Jörgen Eriksson

Jörgen Eriksson är huvudlärare på de blivande kontaktledningsteknikerna.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50