Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad: 5 oktober 2020, kl 13:59

Har du Hjärnkoll på säkerheten?

Ånglok som kraschat ner på gatan från tågperrong.

Konferensen kommer att svara på frågor som: Hur påverkar den nya tekniken som pockar på vår uppmärksamhet hela tiden vårt säkerhetsarbete? Kan ”handhavandefel” eller ”bristande uppmärksamhet” ha sin grund i hur vår hjärna fungerar, eller kan det vara så att vi behöver ett annorlunda förhållningssätt?

Säkerhetskonferens 28-29 april 2021 för både dig som arbetar med säkerhetsfrågor inom järnväg och din kollega som vill vara med och påverka säkerhetskulturen mer inom din organisation.

Enligt forskning är 95 % av alla beslut irrationella eller känslomässigt styrda. Samtidigt blir vi allt mer digitaliserade. Hur påverkar detta säkerheten på järnvägen och förmågan att upprätthålla koncentrationen och utföra arbetsuppgifterna på ett säkert sätt?

Med dagens snabba tekniska utveckling krävs ett nytt säkerhetstänk. Hur påverkar den nya tekniken som pockar på uppmärksamhet hela tiden, vårt säkerhetsarbete? Kan ”handhavandefel” eller ”bristande uppmärksamhet” ha sin grund i hur vår hjärna fungerar? Kan det vara så att vi behöver ett annorlunda förhållningssätt?

Dessa och många andra spännande frågor tas upp på en konferens i Nässjö. Vi vänder oss till dig som redan idag arbetar med säkerhetsfrågor, men även till din kollega som vill vara med och påverka säkerhetskulturen inom din organisation.

Konferensen leds av Anna Zetterberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Torbjörn Trägårdh som kommer att ge tankeväckande inspiration. Tillsammans diskuterar vi sedan hur detta kan vara till hjälp på er arbetsplats och skapar verktyg som ni kan ta med och använda i ert dagliga säkerhetsarbete.

Save the date

Plats: Hotell Högland, Nässjölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tid: kl. 12.00 den 28 april (med gemensam kvällsaktivitet), till kl. 13.00 den 29 april
Pris: För dig och din kollega, 2 800 kr. Kommer du själv, 2 000 kr.

Antalet platser är begränsat och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för allas säkerhet.

Låter detta intressant att ta del av?

Skicka då en intresseanmälan senast 31 oktober till hans-inge@nordicinfracenter.se (ej bindande) som vi kan använda i vårt fortsatta planeringsarbete.

Arrangör: Framtidens Järnväglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Nässjöakademin

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.