Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Information - Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen syftar till att ge obehöriga elever möjlighet att komma in på ett nationellt gymnasieprogram. Alla elever som går på introduktionsprogrammet får en individuell studieplan och utbildningen är på heltid.

Programinriktat val
Ett programinriktat val syftar till att eleverna ska få en utbildning som är inriktat mot ett nationellt program. Eleven ska ges möjlighet att så snart som möjligt kunna antas till det nationella programmet, detta gäller både för högskoleförberedande- och yrkesprogrammen.

Yrkesintroduktion
Yrkesintroduktion avser de elever som saknar behörighet till ett yrkesprogram. Eleverna erbjuds yrkesinriktad utbildning för att kunna söka något av yrkesprogrammen. På yrkesintroduktionen kan även kurser inom yrkespaket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ingå.

Språkintroduktion
Denna introduktion är till för ungdomar och elever som nyss kommit till Sverige. Fokus ligger på det svenska språket för att kunna ge möjlighet att kunna gå vidare till något annat program i gymnasieskolan.

Individuellt alternativ
Individiuellt alternativ utformas för enskild elev och vänder sig främst till ungdomar som inte är behöriga till ett yrkesprogram. Utbildningen får innehålla grundskoleämnen som eleven saknar godkända betyg i. Utbildningen är tänkt att hjälpa vidare till ett nationellt program, annan fortsatt utbildning eller arbetsmarknaden.


Kontakt

Expandera Minimera

Studie- och yrkesvägledare
Jenny Floberg
0380-51 73 52
jenny.floberg@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.