Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Schema, öppettider och stängning

Här hittar du mer information om öppettider, schema, stängning vid kompetensutvecklingsdagar och vad som gäller för omsorg vid semester om du har barn på förskola eller fritids.

Schema på förskola och fritidshem

Barnets schema ska registreras två veckor innan det börjar gälla. E-tjänsten där du som vårdnadshavare skriver in schema för förskola och fritidshem är stängd 10-22 februari på grund av systembyte. Kontakta bukontoret@nassjo.se för att rapportera om något ändrats i schemat.

Öppettider på förskola och fritidshem

Förskolor och fritidshem är öppna mellan klockan 06.30 och 18.30 på vardagar. Vid behov kan förskola/fritids öppna klockan 06.00. För att lämna sitt barn tidigare än klockan 06.30 krävs intyg från arbetsgivare.

Sommaröppet på förskola och fritidshem

Under juli samverkar förskole- och fritidshemsverksamheten och endast ett begränsat antal förskolor och fritids är öppna. De vårdnadshavare som inte kan lägga sin semester i juli, eller av andra skäl behöver omsorg för sina barn dessa veckor, hänvisas till de förskolor och fritidshem som har öppet.

Omsorg vid semester

När någon av vårdnadshavarna har semester är huvudregeln att barnet ska vara ledig från förskola/fritids. I Nässjö kommun finns möjlighet för barn att vara på förskola/fritids max fyra dagar per läsår om vårdnadshavaren tillfälligt är ledig eller har semester någon enstaka dag. Från och med år 2020 ändras regeln till fem dagar per läsår.

Stängning vid kompetensutvecklingsdagar

Fyra dagar per läsår stänger förskolorna och fritidshemmen för personalens kompetensutveckling (från och med år 2020 gäller fem dagar per läsår).

Vid kompetensutvecklingsdagar samverkar enheterna och har endast ett begränsat antal förskole- och fritidshemsplatser öppna. Det innebär att vårdnadshavare själva ansvarar för sitt barns omsorg under dessa dagar. Om du som vårdnadshavare inte har möjlighet att vara hemma med ditt barn, kontakta din förskolechef eller rektor. Avgiften för förskola/fritidshem reduceras inte under dessa dagar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.