Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Inskolning

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal.

Inskolningssamtal

Inför att ett barn börjar på förskolan har vi alltid ett inskolningssamtal med dig som är förälder eller vårdnadshavare. Där berättar vi om förskolans mål, innehåll och arbetssätt, och du får möjlighet att berätta mer om ditt barn. Detta samtal genomför vi vid ert första besök under inskolningen. Vid behov erbjuder förskolan en tolk till dessa inskolningssamtal.

Inskolning steg för steg

  • Inskolningen sker vanligtvis under en eller två veckor innan det är dags för barnet att bli lämnad själv på förskolan. En av dessa inskolningsveckor är avgiftsfri. Avgiftsfriheten gäller inte vid omplacering inom förskola i Nässjö kommun eller vid övergång från förskola till fritidshem.
  • Du och ditt barn får tillsammans vara med och ta del av vår verksamhet under inskolningen. Målet är att du som vårdnadshavare i samarbete med personalen ska introducera ditt barn i vår verksamhet.
  • Så småningom lämnar du ditt barn kortare stunder för att till slut lämna en heldag på förskolan.

Uppföljningssamtal

Efter sex till åtta veckor vill vi gärna ha ett uppföljningssamtal, då vi går igenom hur barnets förskolestart har fungerat.

Kontakt

Expandera Minimera

Vill du veta mer om inskolning?
Kontakta ansvarig förskolechef eller personal på någon av våra förskolor i Nässjö kommun

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.