Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Förskolan Björnbäret

Förskolan Björnbäret ligger i stadsdelen Hultet i Nässjö. På förskolan finns två avdelningar, Strået och Stacken, för barn i åldrarna 1-5 år.

Förskolan Björnbäret ligger i ett enplanshus med naturen precis utanför staketet. Utomhus har vi cykelvägar, lekutrustning, sandlådor och trädgårdsland där vi odlar. Utomhusmiljön på och runt förskolan Björnbäret är en populär och självklar plats för lek och lärande, och vi vistas mycket ute för att främja barnens hälsa och välbefinnande.

För oss är det viktigt att barnen är delaktiga och kan påverka den dagliga verksamheten. Tre dagar i veckan arbetar vi därför med olika projekt som är initierade av barnen på förskolan. Projekten erbjuder en möjlighet för barnen att testa sina idéer och att uttrycka sina tankar och åsikter.

Frånvaro

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid ringa och meddela oss. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen. Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.

  • Vid frånvaro: ring 0380-51 86 43 eller ring/sms:a 072-504 65 92.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: ring gärna och meddela oss dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Viktigt med rätt schema

Det är viktigt att du har skrivit in aktuellt schema för ditt barn i e-tjänsten för förskola och fritidshem.
Så fort något ändras i schemat, kom ihåg att ändra i e-tjänsten också. Ändringar i barnets schema ska registreras senast två veckor innan de börjar gälla.

Inskolning

Inskolningen genomförs cirka en till två veckor innan barnet ska bli lämnad själv på förskolan. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger.

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningar
Strået och Stacken
0380- 51 86 43, 072-504 65 92
(Samma nummer till båda avdelningarna)

Adress
Björnbärsvägen 20
571 37 Nässjö

Förskolechef
Åsa Klaar
0380-51 89 27
asa.klaar@nassjo.se

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30 - 17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.