Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Tallbackens förskola

Förskolan Tallbacken ligger i stadsdelen Hultet i Nässjö. Här finns en stor och fin gård som inbjuder till mycket rörelselek. Det är tre grupper för barn 1-5 år. 

Miljö

Miljön på förskolan erbjuder många möjligheter till lek, lärande och utforskande, både inomhus och utomhus.

Det är promenadavstånd till skogen och alla spännande platser i Nässjö - parker, torg och lekplatser. Pedagoger och barn brukar ta cykelturer med lådcyklar till olika platser runt om i staden.

Syftet med vår verksamhet

På Tallbackens förskola arbetar vi tematiskt och i projekt, med fokus på hållbar utveckling.

Barnen ska få ta plats i det offentliga rummet och ses som likvärdiga medborgare. De ska ges möjlighet att påverka och bli lyssnade på och känna tilltro till framtiden. Barnen får utforska de tre dimensionerna i hållbar utveckling - ekonomisk, social och miljömässig - genom att få förundras och använda sin kreativitet.

Nässjös digiloga ateljé

Tillsammans med Nyhems förskola har vi en digilog ateljé. Här möts digitala och analoga verktyg. I lokalen finns till exempel projektor, ljusbord och robotar men också lera, kolkritor och växtpapper. I undervisningen får barnen utforska olika material och tekniker med sin egen kreativitet som drivkraft.

Följ Nässjös digiloga ateljé på Instagram @nassjodigilogatelje

Frånvaro

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid ringa och meddela oss. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen. Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.

  • Vid frånvaro, ring någon av avdelningarna. Du hittar telefonnummer till avdelningarna under kontakt.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: ring gärna och meddela oss dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger.

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningar
Flodhästen: 0380-51 78 09
Sköldpaddan/Krokodilen: 0380-51 76 82

Adress
Kråkbärsstigen 2B
571 37 Nässjö

Rektor
Pernilla Gunnarve
0380-51 86 35

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30 - 17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.