Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Egnahems förskola

Egnahems förskola ligger i Nässjö tätort och består av tre avdelningar för barn i åldrarna 1-6 år.

Förskolan ligger nära både Hembygdsparken, Stadsparken och Ingsbergssjön. Utomhusmiljön på och runt förskolan erbjuder en stor gräsyta med stora möjligheter för lek, lärande och rörelse. Gården har olika typer av gungor och en stor sandlåda. Lokalerna är nyrenoverade och ger ett ljust och öppet intryck. Lärmiljöerna är moderna och inbjudande med ett uppdaterat urval av pedagogiskt material som ger möjlighet till lek och lärande inom alla läroplanens delar. Förskolan har tillgång till tvillingvagnar och cyklar med vagn vilket ger stora möjligheter till utflykter till det som Nässjö har att erbjuda; så som bibliotek, lekparker, kulturhus och skogsområden.

Frånvaro

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid ringa och meddela oss. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen. Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.

  • Vid frånvaro: ring avdelningen som ditt barn tillhör.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: ring gärna och meddela oss dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningar
Blåsippan: 0380-51 73 78, 073- 032 24 03
Vitsippan: 0380-51 73 76, 073-031 25 88
Gulsippan: 0380-51 73 79, 073-032 49 72

Adress
Trädgårdsgatan 6 (med ingång på baksidan)
571 35 Nässjö

Rektor
Birgitta Sjölin
0380-51 74 41

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30-17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.