Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Grimstorps förskola

Grimstorps förskola

På Grimstorps förskola (tidigare Hattstugan) finns en avdelning för barn mellan 1-5 år. Förskolan ligger i ett naturskönt område med närhet till skog, sjö och näridrottsplats.

Förskolan ligger i stora, rymliga lokaler som delas med fritidshemmet Uttern. På vår utegård finns kompisgunga, sandlåda, lekstuga, en plan för bollek och cykelvägar. Vi vistas mycket utomhus och går ut till skogen en gång i veckan. 

På vintern åker vi gärna pulka i vår pulkabacke som ligger precis vid förskolan. Vi utnyttjar sjön i vår verksamhet, då vi fiskar på sommaren och åker skridskor på vintern. På Grimstorps förskola ägnar vi också mycket tid åt skapande verksamhet, musik och rörelse (Mini-Röris och rörelsesagor). Vi har en familjefest under våren med aktiviteter och uppträdanden dit alla föräldrar och barn är inbjudna.

På förskolan firar vi födelsedagar utan sötsaker. Istället för kakor, godis och glass bjuder vi på frukt och firar den som fyller år med lek, sång eller något annat som gör dagen speciell.

Frånvaro och sjukanmälan

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid kontakta oss och anmäla frånvaron. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen.

  • Vid frånvaro: ring 0380-51 78 04.
  • Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: Meddela oss gärna dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan
  • Mer information om frånvarorutiner

Viktigt med rätt schema

Det är viktigt att du har skrivit in aktuellt schema för ditt barn i e-tjänsten för förskola och fritidshem.
Så fort något ändras i schemat, kom ihåg att ändra i e-tjänsten också. Ändringar i barnets schema ska registreras senast två veckor innan de börjar gälla.

Inskolning

Inskolningen genomförs cirka en till två veckor innan barnet ska bli lämnad själv på förskolan. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Telefon
0380-51 78 04

Adress
Hattsjövägen 31
571 65 Grimstorp

Förskolechef
0380-51 74 40

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30 - 17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.