Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Dator- och kommunikationsteknik

Här väntar arbete som nätverkstekniker. I utbildningen får du får lära dig om datorer, nätverk, operativsystem och kommunikationslösningar inom data/tele/tv samt hur du underhåller och felsöker dessa. Vi har en modern utbildning med fina lokaler och labbutrustning, för att du ska få lära dig det senaste inom IT.

Framtiden ser ljus ut för databranschen och vi ser just nu en trend i att allt fler enheter blir uppkopplade mot internet vilket ställer krav på duktiga tekniker inom IT-infrastruktur i framtiden.

Brinellgymnasiet är en Cisco-akademi och kan erbjuda eleverna Cisco-certifieringar inom IT-Essentials och CCNA, vilket gör våra elever mer attraktiva på arbetsmarknaden. Efter gymnasiet kan du börja arbeta eller studera vidare på yrkeshögskola inom dataområdet. I utbildningen gör du 15 veckor APL på ett eller flera IT-företag där du får testa och öva på färdigheter för ett framtida yrke.

Vad är Cisco?
Cisco är ett globalt företag som säljer nätverksutrustning och kommunikationslösningar. De tillhandahåller certifieringar som är gångbara inom IT-branschen för att visa att man tillgodosett sig kunskaper inom olika områden. Utbildningspaketen håller god kvalitet och vi är stolta över att kunna erbjuda detta till våra elever.

Utbildningsplan

Dator- och kommunikationsteknik
Dator- och nätverksteknik, 100 p
Elektronik och mikrodatorteknik, 100 p
Kommunikationsnät 1, 100 p
Nätverksteknik, 100 p
Programfördjupningar
Administrations- och nätverksutrustning, 100 p
Cad 1, 50 p
Cad 2, 50 p
Nätverksadministration, 100 p
Nätverkssäkerhet, 100 p
Nätverksteknologier, 100 p
Tillämpad programmering, 100 p
Webbutveckling 1, 100 p


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.