Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Tillsammans

Asylsökande ungdomar skrev berättelser om sina liv. De träffade sedan elever på det estetiska programmet som tolkade berättelserna i estetiska uttryck. Ur samarbetet skapades boken Tillsammans där berättelser och illustrationer presenteras.

Ur boken:
"Projektet Tillsammans pågick från den 1 augusti 2016 till den 31 december 2017. I projektet möttes ungdomar med olika bakgrund och lärde känna varandra på lika villkor. Projektets syfte var att inspirera ungdomar i hur de kan uppnå större effekt med sitt samhällsengagemang genom att organisera sig tillsammans.

Grunden i Tillsammans var att asylsökande och nyanlända ungdomar från språkintroduktionsprogrammen på Brinellgymnasiet i Nässjö och Per Brahe-gymnasiet i Jönköping under höstan 2016 skrev berättelser om sina liv. Därefter träffade de ungdomar från det estetiska programmet för att prata om berättelserna och lära känna varandra. Under våren 2017 arbetade estet-eleverna sedan med att tolka dessa berättelser i olika konstnärliga uttryck. I denna bok visas resultatet av ungdomarnas idéer, möten och arbeten, där varje berättelse presenteras tillsammans med dess konstnärliga tolkning.

"Vi hoppas att resultatet av projektet Tillsammans i förlängningen ska bidra till ökad integration, samhällsförändringar och ökat samhällsengagemang, då våra ungdomar är de som skapar framtidens civilsamhälle." "

Kontakt

Expandera Minimera

Gymnasiechef
Richard Weibull
0380-51 88 50
richard.weibull@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.