Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Jämlik byggarbetsmarknad

Personalen på vårt Bygg- och Anläggningsprogram driver ett arbete för en mer jämställd arbetsplats och bransch. De deltar i BYNs projekt "Stoppa machokulturen" och "Snacka Snyggt" och kommer också att delta i projektet "MVP - Mentorer i VåldsPrevention".

Personalen vid Bygg- och anläggninsprogrammet på Brinellgymnasiet vill skapa bättre förutsättningar för jämställdhet inom byggbranschen och kommer bland annat att delta i ett projekt som kallas för MVP, Mentorer i VåldsPrevention.

Projektet på Brinellgymnasiet har fått motta ett stipendie från Karin och Lars Axeheims Stiftelse på 25 000 kronor. Dessa pengar skall gå till kompetensutveckling för samtlig personal i arbetslaget på bygg- och anläggningsprogrammet. Det innebär att arbetslaget kommer att få en utbildning inom jämställdhet och att förebygga mäns våld. När de sedan är utbildade i detta kommer de att ge sina kunskaper vidare till eleverna. I ett sista skede, ett par år framåt i tiden, är tanken att eleverna i årskurs tre ska lära ut detta till eleverna i årskurs ett. Först blir det en heldagsutbildning och personalen kommer att få material i ämnet så att de kan fortsätta utbilda eleverna.

Motiveringen till stipendiet lyder:

”Projektet är en viktig del i skolans arbete för allas lika värde. Arbetslaget på Bygg- och Anläggningsprogrammet vill aktivt och systematiskt arbeta för en jämställdare arbetsplats för såväl personal som elever. Visionen med projektet är att i slutändan påverka hela byggbranschen, där olika skall bli normen och kön och hudfärg inte längre spelar någon roll.”

Arbetet med en mer jämställd arbetsplats och bransch har de redan påbörjat genom BYNs projekt ”Stoppa Machokulturen” och ”Snacka Snyggt”. De kommer att åka på BYN-träffar i höst där man jobbar med just detta. Med detta extra tillskott som stipendiet ger kan de alltså också skapa en egen utbildning på Brinellgymnasiet som skapar möjlighet för normer- och värderingsförändring inom byggbranschen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.