Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Integrationsprojekt

Vår elevhälsa driver ett integrationsprojekt för alla elever som läser vid introduktionsprogrammet för språk. De pratar om rätten till sitt eget liv, sin egen kropp, relationer, identitet, stress, trauma och mycket mer.

Samtliga elever som läser vid vårt introduktionsprogrammet IM Språk deltar i ett integrationsprojekt som vår skolhälsa ansvarar för. Eleverna delas upp i mindre grupper. Varje grupp träffar skolsköterskorna vid två tillfällen och pratar om den fysiska hälsan samt om sexualitet.

De träffar även våra kuratorer vid två tillfällen där de pratar om rätten alla har till sitt eget liv och sin kropp, relationer och identitet, samt om stress och trauma.

Våra kuratorer jobbar även mot kränkningar och mobbing i samtliga klasser i årskurs 1. De pratar också om relationer och sexuell hälsa i samtliga klasser som har ämnet Naturkunskap 1.

Kuratorerna går också in i klasser vid behov, då mentor önskar. De har exempelvis varit i klasser och pratat motiviation, konflikter och me too/sexuell hälsa. Vid efterfrågan kör de även DISA (aktivera din inre styrka) som handlar om positiva och negativa tankar och mönster.

Skolsköterskorna erbjuder även hälsolektioner för samtliga klasser i årskurs 1.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.