Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Hälsodagen

Varje vårtermin anordnas en dag som vi kallar för hälsodagen. Denna dag får våra elever och vår personal ta del av inspirerande, berörande och viktiga föreläsningar inom aktuella ämnen.

På vårterminen 2018 fick vi besök av Andreas Jonsson, Henrik Josefsson, Anders Olsson och Selma Koso. Temat för årets hälsodag var fördomar, att våga vara sig själv och hur man ska vara mot andra i olika situationer

Andreas Jonsson höll sin föreläsning "Vad händer om bollen inte är rund" för årskurs 1. Den handlar om fördomar och utanförskap, längtan att passa in och vad som händer när man inte gör det. Årskurs 2 och 3 fick höra denna 2017 och fick nu höra hans nya föreläsning "Du är huvudnumret i ditt liv". Den tar upp frågorna: Vad gör oss till vem vi är? Vem äger rätten att bestämma vilka vi är och hur vi ska vara? Det är en föreläsning om fördomsproblematik, normer och att vara oss själva.

Henrik Josefsson att pratade om Hot och våld, kränkningar och olika attityder. I samma föreläsning tog Anders Olsson upp frågan om konsekvenser av ens handlande.

Selma Koso kommer från föreningen Paraply - against sexual child abuse. Hon höll en föreläsning om sexuellt våld med fokus på pornografi och dess konsekvenser. Under föreläsningen tog hon också upp begreppet samtycke och vad det innebär.

Kontakt

Expandera Minimera

Gymnasiechef
Richard Weibull
0380-51 88 50
richard.weibull@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.