Publicerad: 16 april 2020, kl 15:34

Så blir studenten på Brinellgymnasiet 2020

Exempelbild

Det blir inget traditionellt gemensamt utspring på studentdagen i år. Det har skolchefer i Jönköpings län beslutat om på grund av den rådande situationen med Covid-19.

Eftersom det inte i dagsläget inte är lagligt att samla fler än 50 personer på en och samma plats kommer inte ett traditionellt studentfirande att anordnas på Brinellgymnasiet eller någon annan kommunal gymnasieskola i Jönköpings län i år. Skolan har ännu inget datum för när studentdagen ska ske, utan arbetar vidare med det. Avslutningen kommer ske klassvis. Den 10 juni, var tanken att årets studentbal skulle ägt rum men även den har beslutats att ställas in.

Ta ansvar för flaken
Elever och vårdnadshavare uppmanas att följa riktlinjerna från myndigheterna också i samband med studentdagen.
– Det är inte vi som arrangerar flaken men vi vädjar till eleverna och deras vårdnadshavare att ta sitt ansvar, säger Gun-Ann Öholm Jansson som är förvaltningschef på barn- och utbildningsnämnden i kommunen.

Ny planering inleds
Detta innebär att gymnasiechefen, rektorer och elevrepresentanter måste börja diskutera hur den alternativa studentavslutningen ska genomföras för att göra den så minnesvärd och positiv som möjligt för årets studenter.