Publicerad: 12 mars 2020, kl 12:36

Information om Covid-19 (Corona)

Exempelbild

Folkhälsomyndigheten har kommit med nya rekommendationer med anledning av den höjda risknivån. Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen. Samhällsspridning i hela landet ser myndigheten inte, men risknivån höjs nu till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige.

Klicka här för information till vårdnadshavarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

Läget innebär att det är viktigt att var och en med symtom, även milda begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning.

Särskilt viktigt är att de som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre inte går till jobbet om de får symtom på luftvägsinfektion.

Riskbedömningen är gjord utifrån den nuvarande situationen i Sverige och världen. Den är inte en prognos inför framtiden utan en bedömning över läget just nu.

Planering inom Barn och utbildningsförvaltningen inför en pandemi

Planen hittar du här.PDF

Inställda evenemang

Med anledning av regeringens beslut att stoppa alla evenemang för fler än 500 personer har Nässjö kommun beslutat att ställa in Framtidsmässan på Brinellgymnasiet som skulle ägt rum 31 mars.

Dessutom ställs Musiktilläggets konserter den 17/3 och 18/3 in, för både elever och extern publik.