Publicerad: 15 november 2019, kl 13:15

Brinelldagen firades

Exempelbild

I år firades Brinelldagen för första gången. Förhoppningen är att det ska bli en tradition många år framöver.

Under dagen har alla elever fått äta en festlig lunch i skolans, dagen till ära, dekorerade matsal. Syftet med dagen är att uppmärksamma Johan August Brinell som har givit namn åt skolan. Den genomförs också för att öka gemenskapen samt trivseln bland elever och personal.

Under hösten har alla klasser kunnat delta i en tävling, där eleverna skulle komma på ett projekt som uppmärksammar vår skola på ett positivt sätt. Tack vare pengar från Stiftelsen Aktiestinsen Lennart Israelssons gymnasiefond har de tre bästa bidragen, utsedda av en jury på skolan, kunnat premierats med stora vinstpengar á 50.0000, 30.000 och 20.000 kr.

1:a placering: HVSTY17
Med motiveringen:
I en entreprenörskapsanda skapat en dag för äldre som marknadsfört Brinellgymnasiet på ett positivt sätt i många olika medier och skapat stor glädje bland äldre i kommunen

2:a placering: NA18
Med motiveringen:
I en entreprenörskapsanda skapat en film som marknadsför Brinellgymnasiet på ett roligt och historiskt sätt.

3:e placering: BA18A
Med motiveringen:
I en entreprenörskapsanda skapat ett projekt som marknadsför Brinellgymnasiet på ett positivt sätt.