Publicerad: 18 december 2018, kl 11:12

Jobba som enhetschef för elevhälsan hos oss!

Exempelbild

Nu söker vi en enhetschef för elevhälsan på Brinellgymnasiet. Vi söker dig som vill vara med och utveckla en verksamhet där elevernas ambitioner står i centrum. Som Enhetschef har du, i samarbete med våra rektorer, ansvar för allt stöd till våra elever.

Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar.

Brinellgymnasiet är en kommunal gymnasieskola med ca 1250 elever och mer än 200 anställda. Hit kommer varje dag elever från flera kommuner på det småländska höglandet för att förverkliga sina ambitioner. Skolan har utbildningar inom många olika områden och eleverna når bra resultat.

Arbetsuppgifter:

Brinellgymnasiet växer och vi söker därför en Enhetschef för elevhälsa som vill vara med och utveckla en verksamhet där elevernas ambitioner står i centrum. Som Enhetschef har du, i samarbete med våra rektorer, ansvar för allt stöd till våra elever. I uppdraget ingår att tillsammans med ledningsgrupp, personal och elever verka för att Brinellgymnasiet även i framtiden är en attraktiv skola där elever med olika bakgrund och språk möts med de allra bästa förutsättningarna för att nå goda resultat.

Du har verksamhets-, personal- och ekonomiansvar för din enhet och som ledare har du en nyckelroll att tillsammans med personalen utveckla verksamheten mot dess mål.

Vi erbjuder ett utmanade arbete med mycket ansvar och goda möjligheter att påverka. Du kommer arbeta i en miljö som präglas av samarbete, både internt och externt. Tillsammans med ledningsgruppen leder och driver du Brinellgymnasiets utveckling framåt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en akademisk examen inom verksamhetsområdet, gärna med erfarenhet från gymnasieskolan. Lämplig utbildning kan vara specialpedagog, speciallärare, sjuksköterska eller socionom. Meriterande är erfarenhet av chefsuppdrag. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med kulturell mångfald.

Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du har en mycket god förmåga att skapa goda relationer till medarbetare, elever och vårdnadshavare. Vi värdesätter förmågan att tänka strategiskt genom att förstå konsekvenser och bedöma vad som är mest lämpligt för verksamheten som helhet. Du har förmågan att strukturera och planera ditt arbete och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter då du ser möjligheter i förändringar. Vi ser att du har en god förståelse för hur individer tar till sig olika kunskaper och människors olika förutsättningar och bakgrunder.

Ansökan:

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen som du hittar om du klickar härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sista ansökningsdag är 6 januari 2019. Har du några frågor om tjänsten svarar gärna vår gymnasiechef Richard Weibulll på dem! Du når honom på 0380-51 88 50.