Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 23 oktober 2018, kl 09:15

Tidsplanen för antagningen 2019 är klar

Exempelbild

Till gymnasiet söker du i början på vårterminen. Ett preliminärt antagningsbesked kommer i april, det är baserat på de betyg du fick vid jul. Efter det har du en chans att göra ett omval. Den slutgiltiga antagningen görs efter att dina slutbetyg registrerats.

Tidsplanen för detta på Brinellgymnasiet är nu klar. Den ser ut såhär:

7 januari öppnar ansökningsperioden i vårt system Dexter. Då ansöker du till det program du önskar läsa i första-, andra-, tredjehand. Du kan välja fler program än så om du vill. Det viktiga är att din ansökan måste vara inne senast 1 februari. Då stänger ansökningsperioden.

Den 15 april är den preliminära antagningen klar och syns i Dexter. Denna antagningen är alltså baserad på det betyg du fick vid jul 2018. Kom du inte in på det program du önskade mest har du självklart en ny chans, slutantagningen går på ditt slutbetyg som du får i juni 2019. Ökar du dina poäng och betyg ökar också dina chanser att komma in på det program du önskar.

Från och med 15 april kan också de som vill göra ett så kallat omval. Till exempel om du har kommit på att du mycket hellre vill läsa ett annat program än det du sökt till. Det viktiga är att du som vill göra ett omval måste ha gjort det senast 10 maj för då stänger omvalsperioden.

28 juni har vi fått in alla slutbetyg från alla 9:ondeklassare som sökt till vår skola. Då kan vi göra det som kallas för slutkörning, vilket innebär att nu görs den slutgiltiga antagningen. Så snart denna är klar får du som sökt till oss besked om ifall du kom in eller inte och vilket val du kom in på. Om du vill läsa det program som du kommit in på behöver du inte göra någonting. Då är platsen din! Vill du däremot tacka nej till din plats eller stå kvar på reservplats om du fått en sådan, då måste du svara på beskedet senast 27 juli.

Sammanfattat:
7 januari - ansökan öppnar i Dexter.
1 februari - ansökan stänger, nu måste du ha gjort ditt val.
15 april - preliminär antagning klar och syns i Dexter. Baseras på betygen du fick vid jul.
15 april - möjlighet att göra omval om så önskas.
10 maj - omvalsmöjligheten stänger.
28 juni - slutgiltig antagning görs. Beskeden går ut till er inom ett par dagar.
27 juli - sista svarsdag om du tackar nej till din plats eller vill stå kvar på ev reservplats. Vill du gå på det program du kommit in på behöver du inte göra någonting.

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.