Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 30 april 2018, kl 16:42

Diplomerad Gymnasieekonom-certifiering

Exempelbild

Bildtext

Skolans verklighetsförankrade arbete med studiebesök, föreläsningar, studieresor och eget företagande i UF-projekten noterades särskilt.

Vi är mycket glada och stolta att få meddela att vi fått certifieringen "Diplomerad Gymnasiekonom" förlängd till och med 30 juni 2020. Diplomerad Gymnasieekonom är en utbildning som sätter ekonomi i fokus och som genomsyrar alla ämnen. Extra roligt är att certifieringsorganet särskilt noterade vårt arbete med att verklighetsförankra utbildningen med hjälp av studiebesök, föreläsningar, studieresor och eget företagande i UF-projekten.

Som certifierad skola har vi rätt att examinera Diplomerade gymnasieekonomer, vilket innebär att eleverna på Ekonomiprogrammet har genomgått minst 600 poäng i ekonomiska ämnen (FE, ADM & RK), varav 400 poäng inom Företagsekonomi (FE-kurser), läst minst till och med Matematik 3, läst minst till och med steg 2 i moderna språk, har lägst betyg E i samtliga kurser och ha gjort ett godkänt gymnasiearbete (100 poäng) med ekonomisk inriktning.

Alla blivande gymnasieekonomer kommer, förutom fältstudier, att arbeta med UF-konceptet, vilket innebär att man säljer riskkapital (aktier), startar ett företag, driver det under ca 8 månader och avvecklar det vid läsårets slut.

Diplom på genomförd utbildning erhåller de elever som uppnått kriterierna för diplomerad gymnasieekonom. Elever som läser till Diplomerad Gymnasieekonom får lära sig om ekonomi från olika synvinklar. De får både en allmänbildning i ekonomi och specifika kunskaper inom ekonomiarbetet. Efter utbildningen kan studenterna till exempel söka jobb som ekonomiassistent och redovisningsassistent.

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.