Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Publicerad: 30 april 2018, kl 16:04

Årets UF-skola i Jönköpings län

Exempelbild

Bildtext

På Jönköpings läns UF-mässa på Elmia den 27 februari utsågs Brinellgymnasiet till årets UF-skola.

Nomineringen lyder: "På årets UF-skola drivs ett långsiktigt arbete med UF-företagande. Strategin kännetecknas av att uppmuntra elever att ta eget ansvar, och att våga kliva ur komfortzonen. Eleverna ges möjlighet att driva sina UF-företag tillsammans med elever från olika program på skolan under en gemensam schemaposition varje vecka, och ger därför eleverna bra förutsättningar för att skapa varierade, bärkraftiga företag.

Tack vare detta arbetssätt, som tagits fram tillsammans med skolledningen ser vi också ett fantastiskt samarbete mellan lärarna som arbetar på skolan. Genom vägledning och coachning lyckas de med att skapa en bro från skola till näringsliv. Samtliga UF-elever får i ett tidigt stadie söka stipendium för sitt UF-företagande, och får då omedelbart kontakt med världen utanför skolan, och ser värdet i den kontakten.

Skolan håller god kontakt med det regionala UF-kontoret och deltar aktivt på de aktiviteter som anordnas. Skolan blickar också framåt. Genom att aktivt ta del av ny information och nya tillägg till UF-företagande ser vi en ljus framtid på årets UF-skola, Brinellgymnasiet."

Vi är väldigt stolta över denna fina utmärkelse och vill rikta ett stort tack till alla elever, lärare och övrig personal som har gjort detta möjligt!

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.