Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Publicerad:

Läs E-sport på Brinellgymnasiet!

Exempelbild

Vi är väldigt glada att kunna presentera våra nya idrottsprofil: E-sport! Eleverna kommer spela på moderna speldatorer i en unik lärmiljö där det digitala möter verkligheten! Idrottsinriktningen kommer att ge eleverna teori- och strategiutveckling samt spelskicklighet och mental och fysisk träning.

Det spel som eleverna kommer träna och utöva är spelet Counter-Strike: Global Offensive, vilket man kan säga är Sveriges paradgren när det gäller E-sport. Eleverna kommer spela på moderna speldatorer i en unik lärmiljö. Här arbetar vi för att det digitala ska möta verkligheten och eleverna får lära sig både mental och fysisk träning.

Eleverna kommer både få arbeta med spelet i teori och strategiutveckling samt spelskicklighet, men utbildningen kommer också innebära fysisk träning för att upprätthålla mental styrka. Kurserna som ingår i utbildningen är: Träningslära 1 och Idrott och hälsa 1 och 2 specialisering med inriktning på E-sport.

Lärare är Hannes Mårtensson, undervisar i Samhällsvetenskap och Juridik. Hannes har startat upp och drivit en E-sportsförening på Jönköpings Universitet. Föreningen hette JUSTICE och arrangerat Nordiska Mästerskapen för högskolor i League of Legends 2017. Han har själv spelat E-sport i cirka 10 år.

Du söker till E-sportsinriktningen när du gör ditt Gymnasieval. Välj det program du vill läsa hos oss och sedan väljer du till E-sportsinriktningen i din ansökan. Hösten 2019 erbjuder vi 5 platser på denna nya idrottsinriktning!