Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Musiktillägget

För dig som har ett musikintresse utöver det vanliga erbjuder vi i Nässjö en gymnasial utbildning i ämnet musik inom ramen för ditt individuella val. Du får möjlighet att utöva och studera musik på schemalagd tid under engagerad och kunnig ledning.

Vare sig du vill spela rockmusik eller har mer klassisk inriktning så är du välkommen att söka till vår utbildning. Vi undervisar på de flesta vanligt förekommande instrument och i sång. Musikteori/musiklära utgör en viktig del av undervisningen och du får studera ämnet från grunden till högre nivå. Möjlighet finns som utökad studiekurs att delta i orkesterspel, rockgrupp, kör eller vokalensemble.

Utbildningen sker i samarbete mellan Brinellgymnasiet och Nässjö Kulturskola. Kulturskolan har nya, fina och välutrustade lokaler med bl.a. en ny musikstudio. Ditt Musiktillägg, som ligger under de individuella valen (200 poäng), ser ut som följer:

Obligatoriskt
- Instrument/sång 1, 100 p
- gehörs- och musiklära 1, 100 p

Frivilligt val
- ensemble 1, 100p
- instrument/sång 2, 100p

----------------------------------------------

INTRÄDESPROV

Det är en obligatorisk förträff och ett inträdesprov till Musiktillägget den 14 april 2018. Räkna med heldag, beroende på antal sökande.

Förbered inför detta enkla prov ett eller flera valfria musikstycken för ditt/dina instrument/sång. Sång är också ett ”instrument”. Alla gör dessutom ett teori- och gehörsprov.

h vad heter ackorden (6,29 kB)

e kryssa för rätt melodi (13,88 kB)

c skriv rätt rytm (17,50 kB)

----------------------------------------------

ANSÖKAN

OBS! Ansökan till Musiktillägget med start ht18 är stängd.

Kontakt

Expandera Minimera

Nässjö Kulturskola

0380-51 83 42
Karta
E-post

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.