Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Basket

Från och med höstterminen 2017 har Brinellgymnasiet en nationell idrottsutbildning i Basket. Här erbjuds 10 antagningsplatser per läsår.

Skolans basketträning sker i första hand i Brinellhallen på skolan.

Vad är NIU?
Det finns två varianter av idrottsutbildningar på gymnasial nivå: riksidrottsgymnasier (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). Dessa riktar sig till elever som vill kombinera sin gymnasieutbildning med en elitidrottsutbildning. De nationellt godkända idrottsutbildningarna är lokala/regionala.

Specialidrott
Utbildningarna har tydlig elitidrottskaraktär. Därför får endast riksidrottsgymnasier och nationellt godkända idrottsutbildningar ge ämnet specialidrott. Specialidrott får ingå med 200 poäng i programfördjupningen och 200 poäng i det individuella valet. Ämnet får efter beslut av rektor dessutom läsas som utökat program med 300 poäng. Elever som går de här utbildningarna kan alltså läsa 700 poäng specialidrott.

Urval

De bedömningsområden som används vid antagning är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG. Här tittar man på:

• idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
• idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
• sociala färdigheter och förutsättningar
• organisatoriska färdigheter och förutsättningar
• studieambition.

Ansökning

Ansökan för ht 2018 är stängd. Information kommer här om när den kommer att öppna för ht 2019.

Steg 1: Du ansöker till basketgymnasiet på Brinellgymnasiet genom att fylla i och skicka in en ansökningsblankett som du hittar på vår webbplats. Ansökan till ht 2018 är stängd.

Steg 2: Du ansöker till ett program på Brinellgymnasiet, där urval sker efter meritpoäng, hos din SYV på din skola senast 1 februari.

Kontakt

Expandera Minimera

Anders Bergström
tel. 073 074 71 83
E-post: anders.bergstrom@nassjo.se

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.