Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

E-sport

Eleverna spelar på moderna speldatorer i en unik lärmiljö där det digitala möter verkligheten. Idrottsinriktningen kommer att ge eleverna teori- och strategiutveckling samt spelskicklighet och mental och fysisk träning. Det går att kombinera en seriös idrottssatsning med fortsatt utbildning. 

Det spel som eleverna tränar och utövar är spelet Counter-Strike: Global Offensive, vilket man kan säga är Sveriges paradgren när det gäller E-sport. Eleverna spelar på moderna speldatorer i en unik lärmiljö. Här arbetar vi för att det digitala ska möta verkligheten och eleverna får lära sig både mental och fysisk träning.

Eleverna arbetar med spelet i teori och strategiutveckling samt spelskicklighet, men utbildningen innebär också fysisk träning för att upprätthålla mental styrka. Kurserna som ingår i utbildningen är: Träningslära 1 och Idrott och hälsa 1 och 2 specialisering med inriktning på E-sport.

Lärare är Hannes Mårtensson. Hannes har startat upp och drivit en E-sportsförening på högskolan i Jönköping. Föreningen heter JUSTICE och var värdarrangörer för Nordiska Mästerskapen för högskolor i League of Legends 2017. Han har själv erfarenhet av E-sport sedan 10 år tillbaka.

Du söker till E-sportsinriktningen när du gör ditt gymnasieval. Välj det program du vill läsa hos oss och sedan väljer du till E-sportsinriktningen i din ansökan.

LIU - Lokal idrottsutbildning

Kombinera idrott och studier
På idrottsgymnasiet får du möjlighet att testa om talangen och orken räcker till för en fortsatt intensiv satsning på specialidrotten. Du får tillgång till bra anläggningar och högt kvalificerade tränare samtidigt som du kan fortsätta dina gymnasiestudier. Skulle inte satsningen räcka till ska du inte ha förlorat i studierna jämfört med icke idrottande kamrater.

Brinellgymnasiets Idrottscentrum
Brinellgymnasiets idrottscentrum stödjer en satsning för att utveckla elitsatsande idrottsungdomar och skapa bästa tänkbara miljöer för att kunna kombinera elitidrott och gymnasiestudier. Idag bedriver ca 170 elever sina studier med en kombinerad satsning på sin idrott och sina studier.

Huvudmål

  • Att möjliggöra/underlätta kombinationen utbildning/elitidrott.
  • Att erbjuda kvantitativ och kvalitativ träning i en stimulerande idrottsmiljö.
  • Att förbereda inför en framtida idrottskarriär.
  • Att utarbeta individuella mål för varje elev.
  • Att möjliggöra en idrottssatsning i hemmamiljö, med fördelar som närhet till den egna föreningen, kamrater och hemmet med alla dess fördelar.

Kurser
Idrott och hälsa - specialisering får ingå med 200 poäng i programfördjupningen. Ämnet får efter beslut av rektor dessutom läsas som utökat program med 100 poäng.
- Idrotts och hälsa specialisering 1 (100 p)
- Idrotts och hälsa specialisering 2 (100 p)
- Tränings- och tävlingslära 1 – (100p)

Idrotten ska anordnas inom ramen för den samlade skoldagen och schemamässigt fördelas med två aktiviteter per vecka studietiden.

Träning med individen i fokus
I din träningsprocess på Brinellgymnasiet utgår vi hela tiden från dina egna ambitioner, målsättningar, idrottsliga status och potential.

Du är själva ”motorn” i denna process och det bygger mycket på dialog och feedback på din individuella utveckling. Utifrån teknik, taktik, fysik och mental träning arbetar vi med att utveckla den idrottsliga helheten och där vi också bidrar med expertis av högsta klass.

Mycket i en fungerande träningsprocess handlar om att ta sig an utmaningar av olika slag.

Vi känner att vi är bra på att utveckla individer till att nå sina drömmar och mål.

Ansökan

Ansökan för kommande läsår är öppen fram till sista dagen för ditt gymnasieval.

Steg 1: Du ansöker till e-sportgymnasiet på Brinellgymnasiet genom att fylla i och skicka in ansökningsblanketten för e-sport. Pdf, 206.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Steg 2: Du ansöker till ett program på Brinellgymnasiet. Ansökan gör du i din hemkommun. SYV på din skola vet mer om hur ditt gymnasieval går till och hjälper dig gärna med information.

Kontakt

Expandera Minimera

Instruktör
Hannes Mårtensson
0380-51 73 27
hannes.martensson@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.