Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Idrott, musik och dans

Du kan kombinera en seriös elitidrottssatsning, dans- eller musikintresse med din utbildning. På idrotts-, musik och danstilläggen får du möjlighet att testa om talangen och orken räcker för att nå dina mål. Du får tillgång till bra anläggningar och högt kvalificerade tränare samtidigt som du kan fortsätta dina gymnasiestudier. Skulle inte satsningen räcka till ska du inte ha förlorat i studierna jämfört med elever som inte har något tillägg.

Ansökan och antagning idrottstilläggen
RIG har riksrekrytering , som innebär att du som söker blir förstahandsmottagen samt har chans att få inackorderingstillägg. Detta söker du om i din hemkommun.

Om du vill söka till antingen RIG eller NIU behöver du göra två ansökningar. Dels behöver du söka utbildningsplats på ett gymnasieprogram som alla elever - genom ditt antagningskansli och bli antagen i konkurrensen baserad på dina grundskolebetyg. Dessutom måste du göra en ansökan till idrotten genom ditt specialidrottsförbund som i sin tur avgör om du blir antagen till en RIG- eller en NIU-plats. Du får därför två antagningsbesked, det ena gäller programmet och det andra gäller idrotten.

Om du vill söka LIU är det en "vanlig antagningsprocess" via antagningskansliet på dina grundskolebetyg, och du behöver inte bli antagen genom ditt idrottsförbund.

Ansökan och antagning musik- och danstillägg
Brinellgymnasiet musik- och danstillägg bedrivs av kommunens kulturskola som till större delen har sin undervisning på kulturhuset Pigalle. Läs mer om ansökningsprocessen till dessa tillägg på sidorna för musik och dans.

Kontakt

Expandera Minimera

Koordinator idrottstillägget
Anders Bergström
0380-51 88 84
anders.bergstrom@nassjo.se

Kulturskolechef
Karl-Erik Ljungholm
0380-51 83 45
kalle.ljungholm@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.