Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Ung Företagsamhet

Vill du under din tid som elev på Brinellgymnasiet testa på att starta, driva och avveckla ett eget företag? Då har du möjlighet att starta ett UF-företag inom ramen för Ung Företagsamhet.

Samtliga UF-företag får i ett tidigt stadie söka stipendium från Lennart Israelssons Gymnasiefond för sitt UF-företagande. Under UF-året får du träna på att ta eget ansvar, knyta kontakter utanför skolan och bygga upp ett nätverk, deltaga i olika UF-tavlingar och chans att ta ditt företag till SM i Ung Företagsamhet.

Ett UF-företag består normalt av 3-5 personer. För att tillgodose alla kompetenser som behövs i ett företag jobbar vi över programgränserna, vilket innebär att elever från teknikprogrammet, ekonomiprogrammet och handelsprogrammet kan starta företag tillsammans.

Om du väljer ett annat program men ändå vill driva ett UF-företag så kan du välja kursen entreprenörskap som individuellt val.

Även på Hantverksprogrammet frisör och hår- och makupstylist får du chans att driva ett UF-företag under din gymnasietid på Brinellgymnasiet.

Ung företagsamhet är en ideell och politiskt obunden utbildningsorganisation som finns i hela Sverige. Brinellgymnasiet har arbetat framgångsrikt med UF-konceptet under många år och utsågs till Jönköpings Läns Bästa UF-skola 2018.

För mer information om UF-konceptet, se www.ungforetagsamhet.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.