Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Stipendier Brinellgymnasiet

Skolan har förmånen att ha fått tre stora donationer på vardera 10 miljoner. Den totala avkastningen från donationerna uppgår årligen till cirka 1 000 000 kronor och är till stor glädje för Brinellgymnasiets elever och personal.

Ansökan till stipendierna görs till brinellgymnasiet@nassjo.se, fyra gånger per år senast:
Period 1: 28 februari (ansökan behandlas under mars månad)
Period 2: 30 april (ansökan behandlas under maj månad)
Period 3: 31 augusti (ansökan behandlas under september månad)
Period 4: 30 oktober (ansökan behandlas under november månad)

Göte Öhrskogs Gymnasiestiftelse
Örskogstiftelsen instiftades av Göte Öhrskog (1916 – 2006), en av Sveriges stora möbelprofiler under 50-, 60- och 70-talen. Avkastningen från stiftelsen används för att varje år stödja, stimulera och utveckla behövande, förtjänta och kreativa studerande på utbildningar inriktade mot trä - och möbelproduktktion på Träcentrum i Nässjö. Studenter kan söka pengar för bland annat projektarbeten, omkostnader vid LIA och studieresor. Dessutom delas det varje termin ut ett antal stipendier till studerande på Nässjöakdemin och Brinellgymnasiet.

Stiftelsen Aktiestinsen Lennart Israelssons Gymnasiefond
Avkastningen används till stipendier för elever som läser ekonomisk utbildning.

Stiftelsen Aktiestinsens Gymnasiefond för järnvägsutbildning
Används genom årliga stipendier och bidrag till undervisning eller utbildning, stimulera och premiera välförtjänta och kreativa studerande vilket även inkluderar vuxenstuderande, inom ramen för järnvägsutbildningen vid den kommunala gymnasieskolan i Nässjö, Brinellgymnasiet.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.