Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Frida läser till snickare

Frida Eriksson är 17 år. Hon läser första året på bygg- och anläggningsprogrammet på Brinellgymnasiet. I årskurs två ska hon börja på inriktningen husbyggnad.

Varför sökte du till programmet?
– Jag tyckte det verkade vara ett intressant program. Min bror är snickare och det väckte också mitt intresse för utbildningen. Jag började bli ganska säker redan i årskurs sju på vad jag skulle välja till gymnasiet.

Varför tycker du att programmet passar dig?
– Jag är praktiskt lagd och inte så mycket för att läsa och sådant. Därför passar det här programmet mig väldigt bra. Jag är verkligen nöjd med mitt val och jag skulle absolut rekommendera bygg- och anläggningsprogrammet till andra.

Är ni ute på praktik i årskurs 1 också?
– Ja, tre veckor i slutet av första läsåret. Då har vi något som heter arbetsmiljöpraktik.

Hur tycker du att lärarna och lokalerna är?
– Lärarna tycker jag är jättebra, jag trivs verkligen med dem. Lokalerna är också bra.

Vad är det roligaste ni har gjort hittills under utbildningen?
– Att bygga lekstugor tycker jag har varit jätteroligt. Kul att få jobba med ett projekt som en kund har beställt.

Vad vill du göra efter gymnasiet?
– Jag vill ju såklart jobba som snickare. Jag kan också tänka mig att läsa vidare efter gymnasiet, men jag vet inte till vad ännu. Därför ska jag läsa extra kurser så jag blir behörig till högskola och universitet. Jag tänker att det är bra att ha något att falla tillbaka på, omjag exempelvis skadar mig.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.