Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Klimatveckan 2019

4-11 september arrangeras Klimatveckan i Jönköpings län. Nässjö kommun deltar på olika sätt i veckan. Läs mer om de olika aktiviteterna här.

Laddinfrastruktur i Nässjö kommun

Träffa oss på Stortorget Nässjö den 5 september kl. 10-15

Kanske hör du till dem som har haft elbil ett tag, är helt nybliven elbilsägare eller funderar på att skaffa en? Vi berättar gärna mer om vår satsning på laddinfrastruktur och hur du kan komma igång att ladda din elbil.

För oss är det viktigt att hänga med i utvecklingen. Därför ser vi till att infrastrukturen för laddning av elbilar i Nässjö byggs upp på ett hållbart och säkert sätt. Vi har satt upp flera offentliga laddstolpar i Nässjö kommun och erbjuder laddstationer till dig som företag eller privatperson. Att installera en laddstation är en investering för framtiden. Vi hjälper dig hela vägen fram, vart du än är på väg.

Laddinfrastuktur i Nässjö kommun

Laddstolpar för företag & privatperson

Insamling av småel & batterier i Nässjö

Stortorget Nässjö den 5 september kl.10-15

Återvinn dina trasiga hushållsapparater, gamla mobiltelefoner eller batterier. Under torgdagen finns vi på plats för insamling av småel och batterier.

Höstkampanj avfallsinsamling 2019


Bixia Nära – lokalproducerad, miljövänlig el

Träffa oss på Stortorget Nässjö den 5 september kl.10-15

Det krävs ingen vetenskapsman för att inse att vi måste sluta använda fossila bränslen som släpper ut koldioxid och förstör vårt klimat. Därför arbetar vi på Bixia med att öka andelen el från förnybara energikällor och att köpa in el från så många lokala elproducenter vi kan.

Precis som många av oss i dag väljer närproducerad mat, kan du även välja närproducerad el. Eftersom vår närproducerade el också är 100 procent förnybar är den utan tvekan det bästa alternativet för klimatet.

Den närproducerade elen vi säljer kommer från många olika lokala elproducenter och vi kan alltid garantera ursprunget till elleveransen. Det gör vi genom att vi köper in så kallade ursprungsgarantier från elproducenten. Det är den garantin som är vårt bevis på att elen verkligen är från en förnybar källa.

Bixia


Hur kan Nässjö kommun bidra till en mer hållbar framtid?

Träffa oss på Stortorget Nässjö den 5 september kl.10-15

Nässjö kommun, Tekniska serviceförvaltningen berättar om hur vi arbetar för en mer hållbar framtid genom våra satsningar på egen solkraftsproduktion, el från förnyelsebara energikällor och miljövänligare fordon.

Under 2019 monterar vi upp ca 2 300 solpaneler på våra fastigheter. Anläggningar som tillsammans kommer att producera mer än 550 000 kWh/år. Det är lika mycket el som årsförbrukningen i 22 eluppvärmda villor eller mer än 350 000 mil i en elbil.

Egen solkraftproduktion

 

Hållbar konsumtion

Konsument Höglandet står på Stortorget Nässjö den 5 september.

Här får du information om hållbar konsumtion, och Konsument Höglandets medarbetare svarar på frågor på temat.

 

Solsafari

8 september kl. 10-15 arrangeras för tredje gången Solsafari i hela Jönköpings län.

I Nässjö kommun finns det möjlighet att besöka tre olika platser där solcellsanläggningar installerats; Träcentrum och Topperyds herrgård i Nässjö samt Per Hörbergs väg 6 i Bodafors.

Läs mer och se karta över de olika anläggningarna på Solsafari2019


Kontakt

Expandera Minimera

Tekniska serviceförvaltningen
0380-51 81 79
tekniska@nassjo.se

Klimat- och energirådgivare
0380-51 84 93

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.