Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Om kommunen / Orter / Sandsjöfors

Sandsjöfors

Sandsjöfors. Foto: Smålandsbilder.

 

Sandsjöfors i den sydöstra kommundelen är Nässjö kommuns minsta samhälle med drygt 140 invånare. Sandsjöfors har fördelen av närhet till såväl Bodafors, Nässjö, Stensjön som Sävsjö. Näringslivet domineras av träindustri och sågverk. Idag finns här service i form av en livsmedelsbutik samt förskolan Lyckan och Sandsjöfors skola, för barn upp till årskurs 5.

Sandsjöforshallen, som tillkommit på initiativ av bygdens eldsjälar, har sporthall, styrketräning och spinning samt konferens, ungdoms- och föreningsrum. Sandsjöbygdens samhällsförening är en aktiv förening som bidrar till att bygden sjuder av liv.

Norra Sandsjö kyrkby är ett kulturhistoriskt spännande miljö. Hela kyrkbyn är riksintresse för kulturmiljövården med prästgård, fornminnesområden och en stor runsten från 1000-talet.

Vid Uppsjön, som är en av Emå-systemets källsjöar, ligger Sandsjöbaden i ett naturskönt läge med camping, badplats och ett värdshus med restaurang som har öppet året om. De tre närliggande sjöarna Hagasjön, Uppsjön och Sandsjön är populära fiskesjöar.