Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Kvarteret Ärlan utvecklas – ta chansen att tycka till

Kvarteret Ärlan utvecklas – ta chansen att tycka till

2017-03-21

Nässjös stadskärna fortsätter att utvecklas och nu har turen kommit till kvarteret Ärlan. Nu startar kommunen en medborgardialog om kvarteret och alla intresserade uppmanas komma med idéer och förslag kring kvarterets framtida innehåll.

Kvarteret ligger vid Södra torget mellan Rådhusgatan och Storgatan och har tidigare använts för grundskoleverksamhet. Omvandlingen av kvarteret Ärlan är en del i stadsbyggnadsvisionen och med sitt centrala läge är kvarteret en viktig del i utvecklingen av Nässjö city. Därför vill kommunen nu få medborgarnas idéer och tankar kring vad de vill se i sin framtida stad. Resultatet av medborgardialogen kommer sedan att ingå som ett underlag för det utvecklingsprogram som ska tas fram för kvarteret.

Den som vill lämna förslag har flera möjligheter: antingen via webbplatsen, Facebook eller via formulär som finns på matställen i Nässjö city, på medborgarkontor och bibliotek. Under två torgdagar i april finns kommunens representanter på Stortorget för att ta emot förslag och diskutera idéer. Kommunen håller också öppet hus i de gamla skollokalerna torsdagen den20 april kl. 12-18.

I kvarteret bedrevs tidigare grundskoleverksamhet som avvecklades 2014. Under mellantiden fram till utveckling av kvarteret har det varit viktigt att hålla kvarteret levande. Så har det också blivit genom att Lärcenters verksamhet med SFI-studier, barn- och utbildningsförvaltningens mottagnings- och kartläggningsverksamhet, elevhälsan och delar av socialförvaltning under en övergångsperiod har lokaliserats till kvarteret Ärlan.

     - Nu ska kvarteret fyllas med nytt innehåll och vi hoppas få in många kreativa idéer och förslag, säger Stina Granberg Lindor, projektledare och chef för planerings- och utvecklingsavdelningen Nässjö kommun.

Medborgardialogen pågår från 21 mars till 30 april.

Läs mer om och följ projektet på www.nassjo.se/arlan 

Projektets utveckling kommer även synas i våra sociala medier-kanaler och via bilder på #arlan.

Kontakt

Stina Granberg Lindor, tel. 0380-51 81 78

Anna-Carin Magnusson, tel. 0380-51 80 61